Podrobný popis
Bezlepkový perník 400g SYPKÁ ZMES NA PRÍPRAVU PERNÍKOV
Zloženie: ryžová múka, cukor, kakao so zníženým obsahom tuku, ryžový škrob, perníkové korenie, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová múka, E 450), karamelizovaný cukor, zemiakový proteín, morská soľ, aróma, farbivo (E160a). Môže obsahovať stopy vajec, mlieka, orechov a sezamu.
Balenie obsahuje: 400 g zmesi na prípravu cesta
Kartón: 6 ks
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste.
Výrobca: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika
PN 0591000
NÁVOD NA POUŽITIE
Zloženie:
5 vajec
140 ml oleja
100 ml vody
Príprava:
1. Obsah vrecka so zmesou nalejte do misky a pridajte vajcia, odmeranú vodu a olej. Všetko dôkladne rozšľahajte elektrickou metličkou do hladka.
2. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech (30 x 40 cm) alebo do formy na bochník dlhý asi 26 cm a pečieme vo vyhriatej elektrickej rúre asi 15 - 20 minút (30 - 40 minút v bochníku) pri teplote 160 - 170 °C. Pri pečení rešpektujte svoje skúsenosti s vlastnou rúrou.
3. Po vychladnutí môžete perník natrieť džemom alebo ozdobiť podľa vašej fantázie orechmi, kokosom atď.
RECEPT NA PERNÍK Potrebujeme: 20 g medu (tekutého) 40 g mäkkého masla 1 vajce (veľkosť M) + 1 vajce na potretie
Návod na prípravu:
Obsah vrecka nalejeme do misy, pridáme vajíčka, med a mäkké maslo. Pripravíme cesto a necháme 24 hodín odpočívať v chladničke. Potom na pomúčený povrch rozvaľkáme palacinku s hrúbkou asi 4 mm, z ktorej vystrihneme rôzne tvary perníkov. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C asi 8 minút. Ihneď po upečení zľahka potrieme rozšľahaným vajíčkom. Po vychladnutí ozdobte polevou. Pri pečení rešpektujte svoje skúsenosti s vlastnou rúrou.
Nutričné informácie na 100 g:
Energia 1536 kJ/ 367 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,86 g
Cukry 84 g
z toho cukry 1,4 g
Vláknina 5,7 g
Bielkoviny 4 g
Soľ 1,37 g
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové výrobky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |
EAN: | 8595674913371 |